Er din hjemmeside optimeret til mobil?
Sammendrag: Alle nye målinger viser at mobil vinder frem, i november 2014 var 34% mobiltrafik. Skærmpladsen er lille, derfor er nummer 1 i Google endnu vigtigere.
Antal ord: 614
Mobil SEO
Søger du på Google på din mobil, er der meget lidt plads at vise resultater på, før du skal scrolle og i 2015 vil der være flere søgninger på mobil end på pc.

Visningen af Title og meta description er meget mindre end for web, visningen af din hjemmeside skal være responsiv, teksten læsbar, klikbare elementer tydeligt adskilt, o.s.v.
Mobil Title og Meta Description
For mobil er grænsen 284 pixels i bredden, hvilket giver ca. 65 tegn til title, 122 tegn til description og 42 tegn til URL.
Hvis du vil være sikker på at få både title og description vist korrekt anbefales følgende:
- Title: ca. 40 tegn (små bogstaver + mellemrum)
- Description: ca. 90 tegn (små bogstaver + mellemrum)
SEO til mobil: Teknik og design
Google crawler og indekserer hver dag millioner af websider og foretrækker forståeligt nok at en hjemmesider kun findes i én version som, via responsivt design, vises pænt og læseligt på computer, tablet og mobil.
Alle nye hjemmesider er i dag designet med Responsive Web Design (RWD) som via CSS kan opsættes til at være pænt, læseligt og med tydelig afstand mellem klikbare elementer.
Sørg for at optimere din .css fil og hav i øvrigt så få kald til serveren som muligt.

Hastighed
Hastighed for visning er meget vigtig, mobilvisningen skal kodes sådan at elementer der vises ”above the fold”, altså uden at der skal scrolles, skal indlæses først.
Hastighed er også vigtig for web, men fordi siderne indlæses langsommere på mobil, er det ekstra vigtigt at have fokus på.
Tjek om dit website er mobilvenligt og hurtigt med Google Insights.
Strukturerede data
Med strukturerede data hjælper du Google til at kunne indeksere dit website mere præcist og dermed også at kunne hente det hurtigt frem ved en relevant søgning. Der er så vidt jeg ved ikke noget direkte bevis på brug af strukturerede data og ranking, men jeg er overbevist om sammenhængen, som jeg mener er en logisk og teknisk mulig måde for Google at forstå meningen med en webside.
Læs mere om strukturerede data og Rich Snippets her. Rich Snippets vises også på mobiler, så det er bare med at få implementeret semantisk markup nu.
”Call to Action”
Overvej om der skal fokuseres anderledes på mobil end på web, måske en “ring op” knap som primær MWA eller måske en “Hent vores App” knap.
Er MWA tilmelding eller lign. som kræver udfyldning af formularer, skal disse være så korte som muligt.
Tekst og indhold til mobilvisning
Undgå helt at bruge Flash!
Vær grundig med din tekst og slet så meget som muligt uden at meningen går tabt. På mobilen er vi vandt til korte let læselige beskeder og vi er ofte på farten og vil gerne have relevant information hurtigt og præcist.
Streaming af video skal leveres af YouTube, Vimeo eller hvem du nu foretrækker.
Bruger du mange billeder kan disse, ud over at være optimeret, med fordel lægges hos en CDN udbyder.
Mobil SEO er et must!
Nye analyser af hvordan folk klikker på Googles resultatsider på web og på mobil, viser at hvor det for web går nogenlunde jævnt ned fra position 1 (19%) til position 9 (2%), så er faldet meget mere drastisk for resultaterne på mobil, her klikker 28% på nummer 1 mens nummer 2 kun får 9%.
Læs også Googles råd til SEO for smartphones her.
Google udsender advarsler til ikke-mobilvenlige websites
Som en yderligere understregning af vigtigheden af at have et website der kan vises fejlfrit på mobiltelefoner har Google netop udsendt advarsler til webmastere på websites der i følge Google har problemer med mobil-venlighed.






