≡ Menu

Er Google+ vigtig for SEO?

Facebook delinger, G+ og Retweets

Sammendrag: Der er en sammenhæng mellem signaler som “Synes godt om”, “Del”, eller “G+”, sammenhængen er dog ikke bevist som en årsagssammenhæng, men som et sammenfald af faktorer

Antal ord: 579

Google+ er et must!

Matt Cutts fra Google benægter at signaler fra sociale medier påvirker Googles algoritmer, mens Searchmetrics 2014 korrelationsanalyse antyder at der alligevel er en sammenhæng.
Sociale signaler

Jeg antager, på trods af Matt Cutts video, at der er en sammenhæng. Google har altid arbejdet på at tilpasse ranking faktorer til det virkelige liv som det leves på digitale medier.

Links falder i værdi som rankingfaktor, mens sociale signaler og godt indhold stiger, og disse to størrelser hænger sammen på den måde at godt indhold bliver delt mere og mange delinger udbreder kendskabet til websitet.

En korrelation er et sammenfald af faktorer på samme tid og ikke et bevis på en årsagssammenhæng.

Facebook

Facebook har flere sociale muligheder og måles på hver af disse enkeltvis og samlet:

 • Facebook Total er alle interaktioner med Facebook.
 • Facebook Shares er delinger, og disse er de vigtigste iflg. analysen fra SearchMetrics.
 • Facebook Comments og Facebook Likes tæller mindre.

Twitter

Tweets og retweets tæller mindre end Facebook signaler.

Google+

Der er ingen tvivl om at G+ påvirker rankings, og derfor må have en direkte sammenhæng med Googles søgealgoritme. Cyrus Shepard fra Moz har skrevet en super god artikel om korrelationen mellem G+ og Google Search. Han sammenfatter påvirkningen med disse punkter:

 • Sider der nævnes på G+ indekseres omgående (eller meget hurtigt).
 • Sider og indlæg på G+ videregiver link juice.
 • G+ er lavet så Google let kan hente semantisk data.
Google plus

Argumenter for og imod

Et af de væsentligste argumenter, ud over Matt Cutts udtalelser, er at både Twitter, Facebook, og andre sociale medier kan blokere for Googles robotter, og det er den eneste måde Google kan samle informationer uden at have en aftale med det sociale medie.

Fordelene ved at bruge sociale medier, ud over G+, er den sociale spredning af informationer og brand kendskab.

Jayson DeMers fra MOZ påpeger at selvom brugen af sociale medier måske ikke har nogen indvirkning på rankings, opfylder den det virkelige mål, nemlig at skabe trafik og omsætning på websitet.

Direkte resultater:

 • Flere mennesker ser dit brand.
 • Flere deler kendskab og evt. budskab.
 • Links fra Twitter, Facebook, m.fl.
 • Flere tilmeldinger til folks G+ cirkler.

Indirekte resultater:

 • Større synlighed og brand awareness skaber flere links og nævnelser (citations).
 • Forøgelse i antallet af positive anmeldelser og nævnelser.
 • Lavere Bounce Rate, længere besøgstid på sitet og flere gengangere på sitet.

Tail gating og reputation management

Der er i hvert fald et tilfælde hvor det er nødvendigt med alle de sociale profiler man kan få, og det er i tilfælde af at man vil beskytte sit navn på Google. Laver du f.eks. en søgning på Peter Ulstrup Hansen, vil du se at der på nogle af de første pladser på Googles SERPs ligger sociale medier som Linkedin, Facebook og Google+.

Kan du gøre det samme for dit firmanavn, dit brand, har det den positive virkning for SEO at det for det meste holder konkurrenternes sider nede.

Konklusion

Selvom der hersker usikkerhed og spørgsmålet ikke kan besvares definitivt, mener jeg at brugen af de største sociale medier har en indirekte positiv SEO effekt og en direkte effekt på trafikken.

G+ er et must og alle bør have en konto og bruge den tid det tager at gøre den lækker.

Billeder i denne artikel er fra Morguefile: http://morguefile.com og Wikimedia.org.Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Er Google+ vigtig for SEO?
Er Google+ vigtig for SEO?
Der er en sammenhæng mellem signaler som "Synes godt om", "Del", eller "G+", sammenhængen er dog ikke bevist som en årsagssammenhæng, men som et sammenfald af faktorer.
 • Helene 19.01.2015, 20:50

  Interessant artikel og oplysninger. Jeg kan helt sikkert sige, at min store trafik på min website/blog, skyldes de sociale medier, og det har helt klart en betydning for min ranking.

Leave a Comment